TAPAHTUMAKALENTERI

Muistathan ystävällisesti hoitaa vuoden 2023 jäsenmaksun 25 € pankkitilillemme Nordea  FI66 1011 3000 2536 65, viitenumero: 1122. Osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite mukaan.

20.9.2023 to Tutustuminen synagogaan
Juutalainen uskonto perustuu Jumalan ja juutalaisen kansan välisestä liitosta. Juutalaisuuden keskeinen teksti on Toora. Muita tärkeitä tekstejä on Talmud sekä muut juutalaiset lakikirjoitukset. Juutalaisen elämän keskus on synagoga ja yhteisön johtaja on rabbi. Helsingin juutalaisen seurakunnan seurakuntakeskus sijaitsee Kampissa. Se muodostuu v 1906 käyttöön vihitystä synagogasta ja viereisestä seurakuntakeskuksesta. Seurakunta palvelee jäsentensä tarpeita lapsuudesta vanhuuden päiviin asti.Klo 12.45 kokoontuminen Malminkatu 26 synagogan pääovella, klo 13.00 opastus, klo 14.30 kahvi ja leivonnainen. Hinta 30 €/jäsen, 45 €/ei jäsen. Viesti: synagoga

28.9.2023 Pako Pompejista – Tulivuoren tuhoaman kaupungin tarina Kotkan merimuseo Vellamossa 

Pompejin kaupunki Italian Campaniassa tuhoutui v. 79, kun tulivuori Vesuvius purkautui. Se poltti ruumiit ja jätti jäljelle tyhjiä, ihmisenmuotoisia onkaloita, joista on saatu kipsijäljennöksiä kaupungin asukkaista. Pompej unohtui noin tuhanneksi vuodeksi tuhkan ja pikkukivien alle. Se löydettiin uudelleen vuonna 1748. Kaivauksissa löytyneen esineistön ansiosta Rooman silloisesta arkielämästä tiedetään paljon. Suurin osa merimuseon näyttelyn esineistöstä tulee Italiasta, mutta osa on myös omasta Kansallismuseostamme. Lähtö: klo 9.30.

Hinta: 160 € / jäsen, 185 € /ei jäsen. Viesti: Pompeij.

18.10.2023 ke Tutustuminen Suomen islamilaiseen yhdyskuntaan
Islamin ytimen ilmaisee sen lyhyt uskontunnustus sahada: ”ei ole muuta jumalaa kuin Jumala ja Muhammed on hänen lähettiläänsä”.

Islam on lakiuskonto. Ihminen voi kuolemansa jälkeen päästä Paratiisiin noudattamalla tarkasti Jumalan antamaa lakia Shariaa. Muussa tapauksessa hän joutuu Helvettiin. Muslimit uskovat, että Jumala (Allah) paljasti sanansa ihmiskunnalle lopullisessa muodossaan Koraanissa.

Kokoontuminen klo 12.45 Lönnrotinkatu 22 C, opastus, kahvi ja leivonnainen. Hinta 30 €/jäsen, 45 €/ ei jäsen

5.-10.4.2024 pe-ke Madrid
Madrid on yksi Euroopan kauneinmista pääkaupungeista. Madridin ylväs arkkitehtuuri, palatsit ja taidemuseot yllättävät matkailijan monipuolisuudellaan ja uskomattoman runsaalla kulttuuritarjonnallaan.

Kaupunki on värikäs yhdistelmä perinnettä ja modernia nykypäivää ja tarjoaa nautintoja kaikille aisteille.

Monipuolinen kaupunki on kulttuurin, herkuttelun ja yöelämän keidas. Se on maan hallinnollinen keskus ja kuningasperheen kotikaupunki.

Matkan oppaana toimii Liisa Väisänen. Ohjelma toimistosta. Hinta 1955€/hlö/2hh, yhden hengen huoneen lisämaksu 435€.

9.-10.7.2024 ti-ke Lohengrin, Savonlinnan Oopperajuhlat
Wagnerin myyttinen taideteos on satu utopian ja todellisuuden suhteesta.

Karita Mattila tekee oopperadebyyttinsä Savonlinnan Oopperajuhlilla viekkaan papittaren Ortrudin roolissa. Nimiroolissa laulaa Wagneriin syventynyt Tuomas Katajala ja kuningas Heirichina kuullaan basso Timo Riikonen.

Musiikki on hypnoottista, Lohengrin pitää hyppysissään alkusoitosta lähtien.

22.-23.7.2024 ma-ti Nabucco, Savonlinnan Oopperajuhlat

Verdin ooppera Nabucco tapahtuu kiehtovasti ajattomassa menneisyydessä.

Valta juovuttaa, tekee harhaiseksi Babylonian kuningas Nabuccon. Se saa kuninkaan leikkimään jumalaa.

Paitsi sodasta ja sorretusta kansasta, kyse on myös rakkaudesta. Nabucco on tunnettu mahtavista kuorokohtauksistaan. Illan hitti, heprealaisten orjien Va, pensiore soi ytimiin asti.

Ohjaus Rodula Gaitanou, rooleissa mm. basso Mika Kares

12-16.9.2024 Bologna
Matkan aikana juhlimme mm. Verdin syntymäkaupungissa Parmassa Verdin syntymäpäivää 10.10.2023. Käymme Bolognan suurilla markkinoilla, teemme retken Ferraraan ja käymme ihailemassa Ravennan mosaiikkeja. 

Matkanjohtajana Liisa Väisänen. Hinta 2425 € jaetussa 2-hengen huoneessa, 1-hengen huonelisä 275 €. Konserttilippu sisältyy hintaan.
Ohjelma toimistosta.
Hinta 2450 €/hlö, 1-hengen huone 275 € Viesti: Bologna

Oikeudet muutoksiin pidätetään.