TAPAHTUMAKALENTERI

Vuoden 2024 jäsenmaksu 30 € maksetaan tilillemme FI 66 1011 3000 2536 65 viitenumero 1122. Laitathan ystävällisesti puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

23.5. 2024 To MORMONIT
Tutustuminen Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkkoon

Mormoniuskon periaatteisiin kuuluvat vahvat perhesiteet, korkea moraali, koulutus ja terveelliset elämäntavat. Kahvi, tee, alkoholi ja tupakka ovat kiellettyjä. Mormonismi perustuu kristinuskoon ja mormonit pitävät itseään kristittyinä. Keskeistä mormonismissa on usko Jumalan pelastussuunnitelmaan, jonka tavoitteena on tehdä ihmisestä Jumalan kaltainen olento.

Mormonit pitävät Jeesusta ainoana täydellisenä maailmassa eläneenä ihmisenä ja esikuvana kirkon omaan elämään. Avioliitot tulisi sopia yhteisön sisällä. Moniavioisuuteen suhtaudutaan nykyään kielteisesti. Usko näkyy heidän elämässään, johon kuuluu kirkossakäyntiä ja rukoilemista, seurakuntatyötä, lähetystyövelvollisuus miehillä, pukeutumissääntöjen noudattaminen sekä erilaisia rajoituksia nautintoaineiden ja viihteen suhteen. Suomessa on tällä hetkellä noin 70 löhetyssaarnaajaa.

Lähtö Kiasmalta klo 11.00
opastus klo 11.30
lounas klo 13.15
Hinta 60 €/jäsen, 70 €/ei jäsen

3.7.2024 Ke KARAVAANARI – KAIKKIEN KAVERI (Pyynikin Kesäteatteri)
Komedia ennakkoluuloista, ikiaikaisesta hyvän ja pahan taistelusta sekä yhteisön voimasta. Näyttelijä Mikko Aarnela (Lari Halme) palaa kesäteatterin ensi-iltajuhlista ja todistaa kotimatkallaan murhan. Hän tajuaa olevansa rikoksen silminnäkijänä hengenvaarassa ja joutuu pakenemaan. Mikko varastaa paniikissa matkailuauton ja joutuu keskelle elämänsä suurinta seikkailua. Mikon on pystyttävä sulautumaan monien karsastamaan omakohtaiseen ja mystiseen heimoon, karavaanareihin.

Käsikirjoitus Riku Suokas ja Heikki Syrjä
Rooleissa Lari Halme,
Lähtö Kiasmalta klo 09.45 , lounas Vaihmalan Hovissa esitys klo 14.00
Hinta 210 €/jäsen, 240 €/ ei jäsen

9.-10.7.2024 ti-ke Lohengrin, Savonlinnan Oopperajuhlat (loppuunmyyty!)
Wagnerin myyttinen taideteos on satu utopian ja todellisuuden suhteesta.

Karita Mattila tekee oopperadebyyttinsä Savonlinnan Oopperajuhlilla viekkaan papittaren Ortrudin roolissa. Nimiroolissa laulaa Wagneriin syventynyt Tuomas Katajala ja kuningas Heirichina kuullaan basso Timo Riikonen.

Musiikki on hypnoottista, Lohengrin pitää hyppysissään alkusoitosta lähtien.

9.7. menomatkalla tutustumme presidentti Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemeen, lounas rav. Kehruuhuoneella Lappeenrannan Linnoituksessa. Illalla oopperra Loherngiri Olavinlinnassa

10.7. Taidekeskus Salmela, lounas rav. Kesäheinässä. Tutustuminen Heinolan Taidemuseoon.

Matkan hinta 655 € 2-hengen huoneessa
Loppuunmyyty

22.-23.7.2024 ma-ti Nabucco, Savonlinnan Oopperajuhlat

Verdin ooppera Nabucco tapahtuu kiehtovasti ajattomassa menneisyydessä.

Valta juovuttaa, tekee harhaiseksi Babylonian kuningas Nabuccon. Se saa kuninkaan leikkimään jumalaa.

Paitsi sodasta ja sorretusta kansasta, kyse on myös rakkaudesta. Nabucco on tunnettu mahtavista kuorokohtauksistaan. Illan hitti, heprealaisten orjien Va, pensiore soi ytimiin asti.

Ohjaus Rodula Gaitanou, rooleissa mm. basso Mika Kares

22.7 menomatkalla tutustuminen presidentti Svinhufvudin kotimuseo Kotkaniemeen. Lounas rav. Kehruuhuoneella/ Lappeenrannan Linnoituksessa illalla Verdin ooppera Nabucco Olavinlinnassa.

23.7. Taidekeskus Salmela, lounas rav. Kesäheinässä
Tutustuminen Heinolan Taidemuseoon.

Matkan hinta 655 € 2-hengen huoneessa

Ohjelma toimistosta

12-16.9.2024 Bologna
Bologna on Italian suurimpia kulttuuri-ja taidekeskuksia. Se on miltei tuhannen vuoden ajan ollut kuuluisa yliopistostaan, joka edelleen elävöittää keskustan katuja. Bolognan ydinkeskustan vanhoissa kortteleissa on nähtävää katutaiteesta kirkkoihin ja torneihin. Matkalla tutustumme Verdin syntymäkaupunkiin Parmaan. Vierailemme hienostuneessa Ferrarassa. Matkaamme 400-luvun pääkaupunkiin Ravennaan, missä basilikojen ja maussoleumien seiniä koristavat upeat mosaiikit. Lisäksi käymme Bolognan taidemuseossa ja markkinoilla.

Hinta 2145 €, 1-hengen huone 120€, viesti Bologna

 21.11.2024 To HILDUR Turun Kupunginteatteri 
Satu Rämön supersuosittu dekkarisarja kuvitetaan nyt ensimmäistä kertaa. Hildur-sarja on nostattanut parissa vuodessa laajan Islanti-buumin, sillä tarina osuu sekä dekkarifaneihin että myös mystisestä, karusta saaresta ja ihmismielestä kiinnostuneiden makuhermoon.

Tarinan keskushenkilö on islantilainen rikospoliisi Hildur Runarsdottir, jonka taustalla kummittelee trauma kadonneista kaksoissisarista ja onnettomuudessa kuolleista vanhemmista. Hän saa työparikseen suomalaisen poliisiopiskelija Jakob Johanssonin ja pian kaksikko joutuu keskelle murhien sarjaa.

Hildur on kiinnostava henkilö fyysinen ja intuitiivinen, vahva ja herkkä. Rikosetsivä, jolla on oma syvä trauma. Tarinassa Hildur ja Islanti ovat kuin samaa luontoa; kumpaankin liittyen kaiken kauneus on myös kauneuden ja jonkinlaisen mystisyys on läsnä koko ajan.

Näytelmän on sovittanut kolmen kirjan pohjalta Satu Rasila ja sen ohjaa Anne Rautiainen. Hildurin rooliin astuu Asta Sveholm.

Lähtö Kiasmalta klo 09.00, lounas ravintola Göranissa esitys klo 13.00

Hinta 225 €/ jäsen, 255 €/ ei jäsen

Oikeudet muutoksiin pidätetään.